048 700-50-80

Пн-Пт: 9:00 - 19:00

Субота: 9:00 - 16:00

Знижки до 10%

Зареєструватися і отримайте знижку 5% на першу покупку

Доставка по Україні

Безкоштовна доставка до дверей при замовленні від 1500 грн

Нам довіряють

Цінуємо думку наших клієнтів. Відгуки про нашу роботу читайте тут

Офіційно

Сертифіковані товари за вигідними цінами

Як і чим годувати цуценя, щоб він ріс здоровим?


Збалансоване, правильне харчування означає Для собак дуже багато. Якщо господар знає, чим годувати цуценя і виконує рекомендації ветеринарів, велика ймовірність того, що розвиток піде правильно, вихованець буде життєрадісним і довго проживе. Для годівлі використовуються готові корми і продукти натуральні, практикується і змішане харчування. Суперечок навколо цього питання предостатньо, якусь одну зі сторін прийняти складно, гідності є у натурального і так званого штучного харчування, вирішувати доведеться господареві.

Корми - як давати, чим зручні і корисні

Основні переваги кормів - це зручність застосування і колосальна економія часу. Проблема, чим годувати маленького цуценя знімається геть. Єдине, що доведеться робити – ділити корм на порції і давати його за часом. Корми випускаються різних видів, розрахованих на цуценят різного віку і розмірів, в них в збалансованій кількості містяться вітаміни і мінерали.

Корм потрібно замочувати перед подачею. Для розмочування 100 грамів корму потрібно близько години, для цієї кількості береться 300-350 мл води. Щоб їжа не прокисла, її рекомендується розмочувати перед кожною годуванням.

Натуральні продукти - що давати, в якій кількості

Натуральне вигодовування передбачає годівлю м'ясом, кашами, овочами, вареними яйцями, сиром – щоб щеня отримувало все, що потрібно для розвитку.

Половину щоденного раціону становить м'ясо, ще 40% – це каші і 10% – овочі. Додатково вводяться яйця і кисломолочні продукти (сир, йогурт, кефір, сироватка), м'ясо можна і потрібно періодично міняти на рибу.

Яловичина. Щоб вигодувати цуценя, йому дається нежирне м'ясо: кролик, телятина, яловичина і індичка. Його бажано проморожувати 2 доби перед подачею - щоб вбити шкідливі мікроорганізми. Дається м'ясо розмороженим, в сирому вигляді. Третю частину одноразової норми можна змішувати з крупою за 5 хвилин до її готовності. Каша, що пахне м'ясом, більше сподобається цуценяті, і поступово він до неї звикне.

Риба. Риба дається варений, без кісток, зазвичай пару раз в тиждень – потрібно дивитися, подобається вона собаці чи ні.

Крупи. Каші варяться на бульйоні з овочів або кісток, на молоці, воді. Цуценятам можна давати вівсянку, рис, гречку. Вариться крупа хвилин 15-20, рідина повинна її покривати на 1,5–2 см.про можливість додавання м'яса написано вище.

Овочі та зелень. Якщо запитати у ветеринара, чим можна годувати цуценя, він скаже, що йому потрібно давати кабачок, брокколі, якщо сезон дозволяє, петрушку, щавель, кріп. Також корисні гарбуз і морква, але помаранчеві овочі – це потенційні алергени, тому вони даються потроху, з великою обережністю. Згодовуються овочі вареними або тушкованими, зелень – в сирому вигляді, але добре промитої. Сирим можна давати хіба що яблуко, але очищеним, не більше четвертинки в день.

Щеня може не захотіти їсти овочі в чистому вигляді, тому, якщо буде впиратися, їх можна підмішувати в кашу, як і м'ясо, попередньо порізавши або розім'явши в пюре.

Кисломолочні продукти. Вони повинні бути без консервантів і барвників, тобто для годівлі цуценят їх краще не купувати, а робити самостійно.

Яйце. Приблизно 2 рази на тиждень даються яйця перепелів або курей, перед подачею вони обов'язково проварюються.

ЗМІШАНЕ годування

При такому харчуванні від круп потрібно відмовитися, з кормом комбінуються тільки м'ясо, при бажанні – з протушеннимі овочами.

З ранку дається корм, а ввечері, після прогулянки, м'ясо-тільки через 5 годин після корму, не частіше 3 разів на тиждень.

На ніч, незалежно від схеми харчування, завжди бажано давати тільки м'ясо, без овочів і круп – це забезпечить здоровий сон і дозволить собаці менше бігати в туалет.

Часто запитують, чим годувати місячного і 2-місячного цуценя. Перераховані вище продукти даються незалежно від віку, головне, дотримуватися норму і періодичність годування.

Як правильно розрахувати кількість їжі і прийомів їжі

З готовими кормами простіше-дозування вже розрахована, вона вказується на упаковці. Щоб розрахувати одноразову порцію натуральних кормів, потрібно взяти 5-10% від ваги собаки, тобто, щоб годувати цуценя до 2 місяців, який важить приблизно 4 кілограми, готується 200-грамова порція. Більш точно обсяг обчислюється за потребами собаки: якщо вона не доїдає, краще зменшити порцію, якщо помітно, що залишається голодним, варто додати їжі.

Підростаючі собаки повинні їсти часто, буквально по годинах:

  • годувати цуценя в 1-2 місяці потрібно 6 разів на день, з тригодинними інтервалами, починаючи з 7 ранку, до 22.00;
  • 2-4-місячному цуценяті їжу дають 5 разів на день, з 7 ранку до 22.00, але з великими, рівними інтервалами;
  • 4-6-місячному цуценяті-4 рази на день, знову ж таки, зі збільшеними інтервалами;
  • 6-10-місячному-3 рази;
  • 10-12-місячному - всього 2 рази, о 7.00 і о 21.00.

Крім знання, як і чим годувати цуценят, потрібно пам'ятати, що, даючи їм їжу, їх можна одночасно привчати до дисципліни. Мисочку з їжею ставлять на 15-20 хвилин, потім вона забирається, навіть якщо собака не встигла з'їсти все. Це позбавляє господаря від необхідності прибирати кислу і засохлу їжу, а собаку привчає наїдатися тим, що дають.

Чиста вода повинна бути постійно у собаки, для неї ставиться окрема миска.

Правильна годівля - це запорука здоров'я на все життя і виховні моменти, які небажано упускати.

Поделиться с друзьями:

Подписаться

Зачем ?

Акционные предложения

АКЦІЯ
ЗНИЖКА -20%
Код товара: 1313518
Паштет супер-преміум класу з яловичиною та ягням
  • 150 гр
    56
    73
    70
    91
    Акційна ціна
Докладно

При покупці 500 г корму + бокс у подарунок

Знижка 25% на упаковку 1,5 кг

АКЦІЯ
ЗНИЖКА -50%
Код товара: 13569
Повнораціонний сухий корм для цуценят породи йоркширський тер'єр віком до 10 місяців
3
  • 500 гр
    119
    00
    238
    00
    Термін до 04.2024
  • 1,2+300 гр
    429
    10
    613
    00
    Термін до 07.24
  • 1,5 кг
    613
    00
  • 7,5 кг
    2636
    00
Докладно
АКЦІЯ
ЗНИЖКА -15%
Код товара: 1413943
Вологий корм для стерилізованих кішок старше 1 року, 85 г
2
  • 85 гр
    17
    00
    20
    00
    Акційна ціна
  • 26 шт
    437
    75
    515
    00
    Акційна ціна
Докладно