048 700-50-80

Пн-Пт: 9:00 - 19:00

Субота: 9:00 - 16:00

Знижки до 10%

Зареєструватися і отримайте знижку 5% на першу покупку

Доставка по Україні

Безкоштовна доставка до дверей при замовленні від 1500 грн

Нам довіряють

Цінуємо думку наших клієнтів. Відгуки про нашу роботу читайте тут

Офіційно

Сертифіковані товари за вигідними цінами

Перевірені засоби від запаху котячої сечі


Проверенные средства от запаха кошачьей мочиХто тримав тварин, знає, що запах від кота, який ігнорує свій туалет, може бути нестерпним. Здається, що немає нічого гірше в'їдається в килим котячої сечі-нічим не виведеш, і якщо сталося, доведеться прощатися з килимом і...з котом. Насправді обидві проблеми вирішувані. Про привчання неслухняного вихованця до лотка ми говорили тут, а коштів, що допомагають позбутися з настирливого запаху котячої сечі не так вже й мало.

Як позбутися від котячого запаху, якщо це сталося тільки що

Змогли вчасно виявити калюжу? Відмінно! Якщо від невихованості кота постраждав лінолеум або ламінат, тут все зрозуміло: швидко вимакиваете і протираєте оцтовим розчином (3 частини води, 1 частина оцту) або іншими розчинами з бактерицидною дією:

  • спиртовий;
  • содовий;
  • з господарського мила;
  • гігієнічним ополіскувачем для рота.

Гірше йдуть справи, якщо кіт написав на дерев'яну або бетонну поверхню, тому що їх структура пориста. Тут потрібно швидко осушити підлогу - для цього згодиться папір або вбирає тканину – і після цього кілька разів, поки запах котячої сечі не зникне, обробити «місце злочину» оцтовим розчином.

Порада: не замивайте плями від сечі водою, щоб вони не розповзалися.

Як боротися із застарілими плямами

Как бороться с застарелыми пятнамиКоти все ж розумні тварини і рідко шкодять у всіх на виду, тому часто плями виявляються в затишних місцях, коли все вже підсохло.

Як позбутися від котячого запаху на матраці, килимі, м'яких меблів

Тобто на тому, що не можна замочити цілком або випрати в машинці.

Робота проводиться в три етапи:

  1. Пляма обробляється оцтовим розчином, про який вже говорилося вище (1:3). Так знищується уринова кислота.
  2. Місце обробки накривається папером, щоб пляма не розповзлося на велику площу.
  3. Після висихання оцту пляма посипається харчовою содою.
  4. Відразу після посипання місце обробки окроплюється розчином, приготованим з перекису водню 3% (100 мл), звичайного рідкого мила або засобу для посуду (1/2 чайної ложки) і води (Близько 100 мл). Всього повинно вийти грамів 200 магічної рідини. Соду, перемішану з нею, потрібно втерти в пляму. В результаті перекис вступить в реакцію з содою, завдяки чому знищаться залишилися компоненти котячої сечі, що виділяють неприємний запах – тіолі.
  5. Через 2-3 години килим або меблі потрібно пропилососити миючим або звичайним пилососом.
  6. При необхідності всі етапи повторюються.

Під оббивну тканину на меблях, під пляму на матраці або товстому килимі розчини бажано додатково вводити шприцом всередину – щоб напевно позбутися від запаху котячої сечі.

ВАЖЛИВО. Якщо потерпілий предмет - з пухкою поверхнею, дуже великий, важко піддається обробці, використовуйте спочатку спеціальні засоби з ензимами, а потім вже оцет, соду і перекис водню.

Так само варто чинити, якщо пляма дуже старе. В цьому випадку обробка проводиться протягом декількох днів: спочатку пляма обережно розмочується, обробляється ензимним засобом і залишається на 1-2 дня, потім знову трохи зволожується і далі за схемою використовуються оцет та інші засоби.

Обробка твердих поверхонь і стін

Від наслідків калюжі, залишеної колись на голій підлозі, можна позбавлятися оцтом, содою і перекисом, але тільки якщо він не лакований: перекис може зруйнувати покриття.

Щоб прибрати запах котячої сечі зі стін, меблів із пластику, дерева, фанери та інших матеріалів можна використовувати оцтовий розчин. Він розпорошується, залишається до висихання, після чого поверхня протирається вологою ганчіркою.

Як видалити запах котячої сечі з покривала, постільної білизни, одягу

Текстиль спочатку обробляється розчином перекису водню або ензимним засобом, потім стирається з яблучним оцтом (60-150 мл).

ВАЖЛИВО. Деякі види тканини можуть линяти через перекису, тому потрібно провести попередню перевірку.

Усунення запаху котячої сечі з взуття

На жаль, в більшості випадків, домашні засоби безсилі. Постраждалу взуття можна замочити, обробити оцтовим розчином, лимонним соком або «Формідроном» з аптеки, але якщо навіть запах піде, улюблені черевики можуть безповоротно втратити первісний вигляд.

РАДА. Спробуйте врятувати взуття професійними, готовими засобами. Вони випускаються у вигляді спреїв, тому зручні в застосуванні. Використовуйте їх і для видалення плям на інших поверхнях, якщо не хочеться готувати домашні засоби.

Запахи, що відлякують кішок

Щоб коту було неповадно ходити, куди не належить і не довелося більше видаляти запах котячої сечі, після прибирання можна уподобані вихованцем кути обробити засобами з неприємними для них запахами. Ось що може допомогти:

  • Водний розчин оцту. Після нанесення він не витирається.
  • Лимон. Шкірку цитруса потрібно порізати і розкласти в «проблемних» місцях. Можуть допомогти розпилення лимонного соку, змішаного з водою, і протирання поверхонь соком.
  • Суміш лимонного масла (10 крапель), масла розмарину або евкаліпта (20 крапель) і води (1 літр).
  • Цибуля ріпчаста і часник. Лук, перш ніж розкладати, потрібно розрізати або натерти на тертці.
  • Готові засоби. Зручні тим, що потрібні компоненти вже змішані, залишилося тільки розпорошити.

Тепер ви знаєте, чим прибрати запах котячої сечі і відвадити улюбленого кота від затишних кутів. Якщо знаєте інші ефективні рецепти, чекаємо ваших підказок в коментарях!

Поделиться с друзьями:

Подписаться

Зачем ?

Акционные предложения

Знижка — 10% на фасовку 15 кг 

АКЦІЯ
ЗНИЖКА -10%
Код товара: 1413182
Бентонітовий наповнювач без запаху 0,6-4 мм
2
  • 15 кг
    540
    08
    600
    09
    Акційна ціна
Докладно
Код товара: 1312650
Консерва супер-преміум класу з качкою і пшоном
1
  • 400 гр
    168
    17
Докладно
Код товара: 13580
Сухий корм преміум-класу для собак з чутливим харчуванням
10
  • 2 кг
    317
    00
  • 14 кг
    1840
    00
    Економія 17%
Докладно